HOUSE OF LEAVES

Type: Competition
Location: Forest near Rouen, France
Scale: 2,25m²
Year: 2018
Design: Jason Slabbynck
Project description:
The forest is a place where space and time is very visible. The atmosphere and play of light vary from season to season, even from day to day. It’s a place that always looks new but familiar at the same time. I want to capture a moment of this space and time in a single installation. Making a ‘primitive hut’ out of translucent marble-like panels filled with leaves collected from the forest. This installation will create the marvelous atmosphere of walking under a cover of leaves on a sunny day, but the effect will vary depending on the weather.

Recreating the marvelous atmospheres from nature. Reminding visitors to look around with all their senses. Capturing their attention and interest with something that looks familiar, a house shape, but is not graspable with one look, translucent effect of marble-like panels filled with leaves. Creating a place to contemplate on the role of nature and the human interventions shaping this nature, in a good and a bad way.

 
ahouseofleaves1visualisation
 
ahouseofleaves2elevation/plan/section
 
ahouseofleaves3visualisation
 
ahouseofleaves4built up plan
 

Log Cabin
Competition
Log Cabin
House Of Leaves
Competition
House Of Leaves
The Liquid Wall
Pavilion
The Liquid Wall
HOUSE SL82
House
HOUSE SL82
Garden Cabinet
Pavilion
Garden Cabinet
TINKLING I
Scenography
TINKLING I
HOUSE DM85
House
HOUSE DM85
HOUSE CB22
House
HOUSE CB22
BELGIAN WAR MEMORIAL
Competition
BELGIAN WAR MEMORIAL
FRAMEWORK
Competition
FRAMEWORK
HOUSE VG93
House
HOUSE VG93
FOLDED LINK
Competition
FOLDED LINK
MONU
Scenography
MONU
POINT ZERO
Competition
POINT ZERO
BOLOGNA CULTURE CENTER
Competition
BOLOGNA CULTURE CENTER
UNDER ONE ROOF
Competition
UNDER ONE ROOF
ACUBENS
Scenography
ACUBENS
EUROPAN
Competition
EUROPAN
CRYSTAL CUBE
Scenography
CRYSTAL CUBE
A/MAZE/ING
Scenography
A/MAZE/ING