ENTRANCE BELFRY

Program: Museumshop/Scenography
Location: Belfry Tower, Bruges
Client: Musea Brugge
Scale: 75 m²
Year: 2021
Status: Completed

Team: Jason Slabbynck i.c.w. Koen Bovée

Photography: Jason Slabbynck

Project description:
A redesign of the entrance space of the Belfry tower in Bruges was necessary to make the visitors flow better and to add a freely accessible shoparea. To open up this beautiful vaulted space all the furniture elements against the walls were removed. A new fully transparent counter is added in the middle of the room to make a direct visual connection with the visitors and doesn’t block the view of the space. Along one of the walls a white stained wooden countertop is added to display the shop items. New indirect lighting is placed to light up the walls and the vaulted space. A new wooden oak floor is added to further brighten up the space.

Building process

Figure It Out
Scenography
Figure It Out
House DD78
Architecture
House DD78
Nest
Scenography
Nest
Birdhouse
Architecture
Birdhouse
Belfry
Scenography
Belfry
vloethemveld
Art
vloethemveld
Composte
Art
Composte
House RV17
Architecture
House RV17
51°30’48.6”N 0°05’17.9”W
Art
51°30’48.6”N 0°05’17.9”W
Atelier for an artist
Architecture
Atelier for an artist
House LVG66
Architecture
House LVG66
House HK22
Architecture
House HK22
House DD74
Architecture
House DD74
Groeninge Museum
Scenography
Groeninge Museum
Arc de L’Europe
Art
Arc de L’Europe
The Liquid Wall
Art
The Liquid Wall
HOUSE SL82
Architecture
HOUSE SL82
TINKLING I
Scenography
TINKLING I
HOUSE DM85
Architecture
HOUSE DM85
HOUSE CB22
Architecture
HOUSE CB22
HOUSE VG93
Architecture
HOUSE VG93
MONU
Scenography
MONU
ACUBENS
Scenography
ACUBENS
A/MAZE/ING
Scenography
A/MAZE/ING